duminică, iunie 01, 2014

Salvați-o pe Meriam si copiii ei !


Prietenii și cunoștințele mele de pe Facebook cunosc situația tragică a  acestei femei din Sudan: creștină căsătorită cu un creștin, dar considerată musulmancă după tatăl care le-a abandonat pe ea și pe mama ei (creștină) în copilărie. Meriam, tânara de 27 de ani e în închisoare de mai multe luni, condamnată la biciuire pentru adulter (nu i se recunoaște căsătoria creștină întrucăt e considerată musulmancă!)  și la moarte pentru că nu renunță la credința creștină. Are un băiețel și o fată pe care tocmai a născut-o săptămâna trecută în lanțuri (!!!)  iar copiii sunt întemnițați împreună cu ea. Tatăl, cetățean american, care suferă de distrofie musculară, nu are acces la ei decât rareori. Meriam și băiețelul s-au îmbolnăvit de mai multe ori în timpul detenției, din cauza condițiilor proaste de viață, a lipsei de igienă și a hranei insuficiente. Sentința e amânată pentru doi ani, cât va alăpta micuța, apoi, dacă nu intervine nimic între timp, Meriam va fi omorâtă.

Aici intervine rolul nostru, al celor din jur, care nu putem rămâne indiferenți: prima parte e rugăciunea, a doua parte e semnarea unei petiții către președintele Sudanului: http://www.citizengo.org/en/7415-save-meriam.

Meriam e în lanțuri, dar sufletul ei e liber și credincios Domnului, semnăturile și rugăciunile noastre o pot ajuta să își crească ambii copii ca oricare dintre noi, care ne bucurăm de libertate și de soare.

1 Iunie să fie și pentru această familie greu, greu încercată, un motiv de bucurie !
                            http://www.citizengo.org/en/7415-save-meriam

Sursa foto

2 comentarii:

AdrianaB spunea...

Au eliberat-o, poate ca ai vazut stirea.
Slava Domnului!

Iulia spunea...

Adriana, nu, n-am vazut. Pe mail sunt instiintata ca nici gand de eliberare... Dimpotriva!

Blog Archive