Variante sănătoase de mic dejun
Necăjită că am scris mult la o altă postare, dar am pierdut-o, mi-am amintit de aceasta, care avea nevoie de împrospătare.
Update, 22 iunie 2013: între timp am redus la minimum consumul de lactate, carne (foarte, foarte rar) și zahăr brun (budinci, biscuiți). În schimb, am adăugat pasta de susan cu pâine (susan râșnit+miere+zeamă de lămâie și apă), gemuri crude de fructe (fructe decongelate + miere), lapte vegetal (susan, nuci, migdale, soia), cereale integrale fierte în amestec cu miere sau fructe uscate, banane,fructe de sezon, sau roșcove pudră și semințe de cânepă sau de susan, mai rar de floarea-soarelui, tahini cu miere pe pâine, sau unt de cocos nerafinat cu miere pe pâine.
03. 02. 2009
Iată ce preparăm pentru Măriuța şi pentru noi:
- iaurt (făcut în casă) cu mămăligă/muesli/biscuiţi de casă/pâine integrală
- fructe - mere sau banane, de obicei însoţite de citirea unei poveşti, mai rar un amestec de banană, măr, avocado, portocală
- avocado cu usturoi, lămâie şi sare, uns pe pâine
- lapte de vacă simplu sau cu Inka şi pâine/ muesli/biscuiţi de casă/clătite/cozonac de casă
- unt pe pâine sau unt şi miere sau miere simplă pe pâine
- piept de pui la grătar sau păstrăv la cuptor (mai rar)
- zacuscă de la bunici
- omletă fără ulei, vara, însoţită de roşii şi castraveţi (mmmm...ce poftă mi-e!)
- budincă din făină de orez integral şi fructe
- budincă cu brânză de vaci
- cartofi copţi cu unt sau ulei de măsline (un deliciu!)
- paste din grâu spelta cu miere, stafide, scorţişoară, polen
- ceai cu muesli
- sandviş cu caşcaval din lapte crud/caş şi unt
- pastă de năut/fasole cu sau fără măsline
- chifteluţe de soia/năut
- şniţel de soia sau de ciuperci (Pleurotus) (ultimele 2 variante se pot face la cuptor, fără a fi prăjite!)
M-aş bucura să aud şi alte variante de la voi!
La cererea Ioanei, adaug şi următorele reţete:
omletă- prepar omleta tradiţională, adaug mărar verde/ seminţe de mărar/ puţin lapte/boabe de porumb fiert/ciuperci etc. şi "prăjesc" in tigaia de teflon, FĂRĂ ulei.
budincă de brânză de vacă: amestec brânza cu oul, zahărul brun, coaja de lămâie, scorţişoară/cardamom, puţină făină şi...la cuptor! Măsurarea se face în stilul clasic :) adică, după ochi!
budincă din făină de orez integral şi fructe: reţeta am găsit-o chiar pe punga de făină, produsă de Solaris: făină amestecată cu fructe de sezon, zahăr (dacă e nevoie; mierea n-o recomand pentru că nu trebuie încălzită la peste 40 grade Celsius!), coaja de lămâie, scorţişoară/cardamom, ce preferă fiecare şi...hop în cuptor!
Poftă bună!
5 comentarii:
"# omletă fără ulei, vara, însoţită de roşii şi castraveţi (mmmm...ce poftă mi-e!)
# budincă din făină de orez integral şi fructe
# budincă cu brânză de vaci"
cum adica omleta fara ulei... detalii te rog :), si ar fi grozav sa postezi retele de budici :) mersi
Ioana ti-am raspuns acum. Am adaugat cele cerute, in postare. Sper sa iti foloseasca.
multumesc! dupa sesiune o sa le testez :)
ti-am descoperit blogul azi si ma bucur sa citesc ce scrii. am o sugestie...informeaza-te despre teflon, se pare ca este foarte periculos...
Da, asa am citit si eu. Multumesc pentru gandul cel bun !
Trimiteți un comentariu