joi, noiembrie 12, 2009

Lipici facut in casa

Daca aveti nevoie de lipici si v-ati saturat sa dati cel putin 2 ron pe un tub care se termina repede, repede, atunci puteti prepara in casa un lipici bun si rezistent. Iata cum:
Amestecati 1 masura de zahar si 3 masuri de faina cu 1 lingurita de otet si apa, pana rezulta o pasta groasa pe care o incalziti pe foc mic pana ajunge la consistenta lipiciului. Lipiciul se pastreaza la rece mai multe saptamani.

Reteta e preluata din cartea Amandei Soule.

12 comentarii:

Gingasia spunea...

Ce interesant!

Alina/ Caminul meu spunea...

Lipici eco, ca tot e la moda... ;))

mimik spunea...

ce miros are acest lipici?

Iulia spunea...

Mariuta zice ca miroase a paine :) Cert e ca e mult mai rezistent decat ce am cumparat din comert; judec dupa cat au rezistat imaginile lipite de noi pe usa din dormitor.

brishtara spunea...

O bun, sotul meu are de lipit afise electorale...si ma scap de cheltuielii. O sa fac si eu vreo galeata, doua :">

Loredana spunea...

ce interesant. o multime de lucruri se pot face in casa daca ai imaginatie, indemanare si un picut de timp.

Gabi spunea...

I-mi pare bine ca am gasit blogul tau si te felicit pentru tot ce faci.
Cu permisiunea ta am sa revin mereu cu multa placere.

Anonim spunea...

va dau si eu o reteta pentru un lipici dar aveti grija pentru ca este experimental si este destul de costisitor: rupeti 5 frunze de aloe pe care le pisati si le stre cura asa incat sa le curga zeama intr-o cana mai mare,mai peneti 3 lumanari din care 2 albe si una galbena daca nu aveti puteti pune doar dintr-un fel,va mai trebuie 15 ml lipici lichid si 10 grame lipici solid;daca aveti puteti sa stoarceti si alte plante cu seva groasa.la sfarsitbagati tot la cuptorul cu microunde pana vedeti ca sfaraitul tine vreo 2 secunde dupa care scoateti si amestecati si iar bagati 2 sec. scoateti, amestecati si tot asa pana cand se obtine o pasta . acela e lipiciul.a ,da uitasem . trebuie sa scoateti fitilul din lumanari inainte de a le pune in cana.

Anonim spunea...

Lipicul se poate face doar cu apa si faina si nici nu trebuie sa il lasati mai mult timp.L-ai facut si il poti folosi ciar atunci.

Anonim spunea...

am vazut ca cineva a postat ca lipiciul se poate face di apa si faica si asi vrea sa il intreb cantitatea

Anonim spunea...

Aracetul cum se face ?

Unknown spunea...

Bunicul ,cand eu eram copil era cizmar de lux ! Cand lipea talpa la incaltaminte , imi amintesc ca folosea o pasta facuta din faina numita pap ! Ce mai punea in compozitie nu stiu cert este ca rezista la umezeala f.bine! Retin totusi ca punea apa ceva mai multa si fierbea pana se facea ca o smantana ! O pastra intro cutie de vopsea de un litru la temperatura camerei si o aplica cu o bucata de coaja de tei facuta la capat pensula! Probabil o batea cu ciocanul pana ramanea fibra.

Blog Archive