luni, octombrie 18, 2010

Plante folositoare mămicii "alăptătoare"

Acum 4, 5 ani căutam înfrigurată soluţia minune care să mă facă să produc râuri de lapte pentru Măriuţa. Am luat şi Galactogil, deloc ieftin (într-o perioadă l-am obţinut cu mari eforturi din Franţa, datorită naşei noastre), am citit tot ce am găsit disponibil, însă concluzia la care am ajuns după multe căutări a fost că încrederea în reuşită şi liniştea sufletească (dată de încrederea în Dumnezeu) sunt soluţia mult visată.
Cu Nectaria totul a decurs simplu şi firesc, astfel încât, mulţumesc Domnului, consum ceaiuri doar de plăcere. Iar ea, la fel ca şi Măriuţa, are acces la "restaurant" nelimitat :)...
Iată câteva plante pe care Domnul ni le-a dăruit cu generozitate pentru a ne ajuta în caz de nevoie. Sunt convinsă că lista e incompletă. Orice contribuţie e binevenită!

Anason

Busuioc

Urzica

Chimen

Fenicul

Mărar

Morcov

Spirulina

Shatavari

Schinduf

4 comentarii:

Loredana spunea...

r neonatoloaga noastra ne-a spus ca cel mai bun medicament care exista e sa iti pui copilil la san. si asa a fost. si la primul si la al doilea. sau poate am fost noi mai norocoase. si inca suntem.

Loredana spunea...

am vrut sa scriu ca acu 5 ani jumatate si noi eram in cautare de solutii minune, dar solutia gasita de medicul neonatolog a fost cea despre care am scris, punerea copilului la san. dar nu stiu de ce doar o parte a mesajului s- transmis.
oricum, crestere usoara sa aveti!
si sa scapati curand de viroze.

Rox spunea...

Socul.

Feniculul, e posibil sa dea dureri de burtica bebeului. A se evita sau a se incerca si daca are reactii sa se renunte.
Majoritatea ar avea un efect placebo, dar daca mama crede astfel ca va produce mai mult lapte sunt binevenite.

Mirela spunea...

Pe langa toate aceste plante, odihna si buna dispozitie sunt foarte necesare pentru a avea lapte. spun asta din propria experienta. baietelul meu are un an si o luna si imi cere foarte des sa il alaptez. ce-i mai bun decat o gura de lapte de la mama...

Blog Archive