marți, februarie 08, 2011

Măriuţa şi Înaltul Bartolomeu


Săptămâna trecută a fost o săptămână tristă.

Am simţit cum s-a creat un gol în viaţa mea, prin moartea mitropolitului Bartolomeu, ale cărui predici le ascultam cu mare plăcere şi cu folos. Eram însărcinată cu Măriuţa când mergeam la catedrală, apoi cu Măriuţa micuţă în wrap, când trecea Înaltul printre rândurile de credincioşi care aşteptau cuminţi binecuvântarea bătrânului şi impunătorului părinte. Eram atât de obişnuită să îi aud vocea puternică în timpul Liturghiei (învăţasem fragmente din rugăciunile rostite de dumnealui) încât, când n-a mai slujit în catedrală, am simţit că lipseşte o parte din Liturghie.
I-am vorbit Măriuţei despre dumnealui şi despre dragostea arătată copiilor din catedrală, aşa că săptămâna trecută a participat şi ea, sufleteşte, la înmormântare. Şi a suportat starea mea de agitaţie şi de amărăciune, pe care ca un om neputincios am încercat-o fără să o pot controla. Mi-a cerut să i-l arăt pe Înaltul, şi aşa am găsit un blog care îi e dedicat şi din care vom asculta periodic diverse predici.

Măriuţa mi-a spus: "Eu n-am apucat să îl cunosc, dar nu-i nimic că ne vom vedea în Rai!"...

http://bartolomeuanania.blogspot.com/

2 comentarii:

Loredana spunea...

te inteleg, draga Iulia, si noi simtim aceeasi durere. mai ales, ca desi suntem de foarte multi ani in cluj, nu ne-am atasat de nici o biserica de cartier, pentru ca mergeam totdeauna la catedrala, in special pentru predicilie Inaltului.

Amalia spunea...

Draga Iulia si pentru noi Preainaltul a fost si va ramane un izvor de intelepciune, credinta vie si marturisitoare. De cand baietii nostri erau micuti nu am lipsit de la nici o sfanta liturghie unde ne bucuram de cuvantul dansului de invatatura. Apoi baietii mei erau binecuvantati de dansul si serviti cu anafura...Cand s-a imbolnavit ascultam la Radio Renasterea la programul de dupa masa selectiuni din predicile dansului. Si acum fac acelasi lucru cu mare dor si drag.
Ne-a ajutat Dumnezeu de am mers noaptea la priveghere (in prima noapte cand a fost adus la catedrala) si apoi in fiecare zi pana la inmormantare. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne intalnim toti cu dansul in Rai!

Blog Archive