duminică, martie 04, 2012

Homeschooling în casa noastră şi anunţ conferinţă

Link
Ceea ce vedeţi în poze sunt două dintre activităţile care se desfăşoară frecvent în casa noastră: cititul şi cântatul. Nectaria iubeşte foarte mult cărţile, aşa că o tot ia pe Măriuţa de mână, ia Omida mâncăcioasă şi Vrei să fii prietenul meu ? (de la editura Cartea Copiilor), se întinde pe pat sau pe jos şi îi spune foarte drăgalaş, dar şi foarte insistent: "Eşte" (adică... citeşte).
În dreapta jos, Măriuţa îi explica cum e cu Bubo şi Viru, din primul număr al colecţiei Explorând Corpul Uman (o colecţie care sunt convinsă că va fi foarte utilă în viitorul apropiat).
În partea stângă, tati descifra un cântecel şi Măriuţa îi cânta ceva Nectariei din aceeaşi carte, exact pe podeaua din bucătărie. Precum vedeţi, spaţiul destinat învăţării este... pretutindeni, motiv pentru care curăţ frecvent gresia şi parchetul. :)
Am descoperit că Nectaria ţine creionul în poziţia corectă, deşi nimeni n-a învăţat-o şi zilnic îmi dau seama că a mai învăţat ceva de la surioara ei (ba teatru de păpuşi, ba admirat în oglindă, ba strigăte şi ţipete....). Cert e că nu regret nicio clipă timpul pe care ele îl petrec împreună şi sunt convinsă că amândouă învaţă multe una despre cealaltă şi despre viaţă: cum să aibă grijă una de alta, cum să sară în ajutorul cuiva aflat în nevoie, cum să renunţe la voia proprie, cum să se bucure de succesul cuiva (îmi amintesc cu emoţie bucuria Măriuţei văzând progresele Nectariei) şi multe altele care nu îmi vin acum în minte, dar care îmi umplu inima de veselie şi mulţumire. Numesc acesta tot homeschooling, deşi nu urmăm o programă anume...

Mai jos e un anunţ făcut de dnul. Gabriel Curcubet, preşedintele AHSR, care îi va interesa cu siguranţă pe iubitorii homeschooling-ului:

Doresc sa va anunt ca anul acesta vom organiza conferinta pe tema de home schooling in Odorheiu Secuiesc, pe data de 24 martie intre orele 9-14.
Va rog sa transmiteti stirea mai departe la cei interesati.
Luni o sa trimit si afisul conferintei pe care o sa-l postam si pe pagina noastra de Internet. Tot pe site o sa postam harta orasului si locatia Salii Cinematografului unde va avea loc conferinta.
Participarea la conferinta este gratuita. O sa servim ceai si fursecuri; va putem ajuta cu informatii de cazare si masa.
Inscrierile la conferinta: curcubetg@gmail.com
Va asteptam cu drag!
Gabriel Curcubet
Asocatia Home Schooling Romania

Programul Conferinței „Home Schooling România 2012” din Odorheiu Secuiesc

1. Ce este educația acasă?

a. Scurtă istorie a educației.

b. Cum a pus statul mâna pe educație?

c. Istoricul educației acasă.

2. Personalități istorice educate acasă – succesul educației acasă.

3. De ce home schooling in România secolului XXI?

Motive să educați acasă.

4. FAQ

a. Costuri.

b. De unde timp și pricepere?

c. Socializare.

d. Părerea familiei.

e. Părerea vecinilor.

f. Părerea autorităților.

5. De unde să procurăm materialele educaționale?

6. Legislație

4 comentarii:

Raluca spunea...

Tu mergi? V-ati hotarat la Homeschooling? Daca mergi, ne tii la curent cu tot ce afli acolo? Ma intereseaza mai ales modalitatile legislative prin care se poate face acum. Multumesc.

Loredana spunea...

Daca le place mult sa cante sa stii ca in fiecare miercuri seara, de la 5, se desfasoara gradinita muzicala in cadul liceului de muzica. Cursul e gratuit, iar copiii sunt de toate varstele.

Anonim spunea...

Si pe noi ne intereseaza f mult subiectul, visam sa ne scolim copiii acasa, cu profesori alesi de noi, in domenii tangente cu aptitudinile lor mai ales, pe care speram sa le descoperim cat mai devreme! In scoala romaneasca de azi mi se pare ca mai toti elevii devin "o apa si-un pamant", nu e nimeni interesat de stimularea celor mai dotati pt studiu, ci de uniformizarea tuturor elevilor cu tendinta spre nivelul mediu. Poate exagerez, poate nu peste tot e asa, sper asta, insa am amandoi parintii profesori si sunt in plus f dezamagiti de nivelul educational si intelectual al copiilor de azi.
Andreea

Cristina spunea...

Ce frumos descrii cum decurg lucrurile la voi!

Blog Archive