luni, aprilie 23, 2012

Şcoala mamei - cursuri organizate de Clinica Gynia, Cluj

NOUTĂŢI

ŞCOALA MAMEI - GYNIA
Sarcina este o perioadă deosebită în viaţa unei femei şi în viaţa unui cuplu. Pentru a face această perioadă mai uşoară şi pentru a vă răspunde la toate întrebările Asociaţia pentru Femei Gynia în colaborare cu Banca de Celule Stem FreezeLife şi Clinica Gynia organizează cursuri perinatale pentru viitoarele mămici. În cadrul acestor cursuri vă oferim îndrumări din partea unor cadre specializate: medici, moaşe, psihologi, etc.
Fiecare curs va fi urmat de o oră de gimnastică a gravidei. Pe lângă exerciţiile fizice adaptate sarcinii, importante în pregătirea organismului pentru susţinerea travaliului, veţi avea ocazia să învăţaţi metodele de relaxare şi tehnicile de respiraţie menite să amelioreze durerea în timpul naşterii.
Programul lunii aprilie / mai:
  • 25 aprilie: NAŞTEREA „NATURALĂ” – as. Hedeşiu Iulia (as. princ. OG, moaşă)
Ø  Prezentarea serviciilor oferite de Banca de Celule Stem FreezeLife
  • 2 mai: ECOGRAFIA 3D. FOLOSEŞTE SAU AMĂGEŞTE? – dr. Iuga Dragoş (medic spec. OG)
  • 9 mai: ASPECTE PSIHOLOGICE LEGATE DE SARCINĂ – Rápolti Kinga (psiholog)
  • 16 mai: SE POATE PREVENI INFECŢIA INTRAUTERINĂ? – dr. Lupan Cristina (medic spec. OG)
  • 23 mai: NAŞTERE FĂRĂ DURERE. ANESTEZIA PERIDURALĂ – dr. Pintea Daniela (medic primar ATI)
Vă aşteptăm cu drag în fiecare miercuri de la ora 13:00 la Cluj City Center (Calea Dorobanţilor nr. 14-16).
Cursurile sunt gratuite.
Rugăm confirmarea prezenţei pe următoarea adresă de e-mail: receptie@gynia.ro

joi, aprilie 05, 2012

Produse fabricate în România

Pe scurt despre descoperirile mele mai mult sau mai puţin recente (toate au fost sau sunt folosite pe cobaii mei dragi şi pe mine):
  1. sirop Plantusin Forte, produs de Fares, excelent în lupta cu tusea ( felicitări din inimă pentru combinaţia reuşită de plante, uleiuri volatile şi propolis; singura îmbunătăţire pe care mi-aş dori-o e renunţarea la zahărul invertit şi la benzoatul de sodiu)
  2. sirop Imunostimulent, produs de Dacia Plant, ne-a ferit multă vreme în această iarnă de răceli, îl consider foarte util, la un preţ convenabil, singurul punct slab ar fi tot zahărul invertit
  3. tinctura Hapciu, marca Fares, utilă dacă e adminstrată la scurt timp după debutul simptomelor de răceală
  4. pulberea de orz verde, o farmacie întreagă, ticsită de vitamine şi minerale (acum o folosim, dacă voi avea timp sper să cultiv eu însămi orz şi ovăz şi să îl storc)
  5. mierea de tei Valea Barcăului, delicioasă şi foarte parfumată (suntem mari iubitori de miere!)
  6. creme şi săpunuri de la Harmony Handmade, profit acum de ocazie să îi fac şi eu o surpriză Deliei şi să îmi exprim mulţumirea pentru minunăţiile pe care ni le-a trimis; ca să ştiţi că nu fac reclamă, aflaţi că abia luni după-masă am folosit pentru prima dată o cremă şi un săpun de la această firmă şi sunt încântată de rezultate, mai exact de faptul că mâinile mele încep să revină la normal şi să nu mai agăţ cu pielea (nu cu unghiile) materialele din casă, de asemenea dermatita Nectariei pare să reacţioneze bine la crema cu lanolină şi uleiuri naturale. Am fost încântată şi de ambalajele în stil rustic şi de surpriza ascunsă de Delia în pacheţel, pentru care îi mulţumim acum.

Cred că multe dintre produsele româneşti depăşesc calitatea celor de afară şi de aceea le cumpăr şi le folosesc împreună cu familia (ba le dăruiesc şi prietenilor mei). E şi asta o formă de patriotism...

Blog Archive