miercuri, octombrie 03, 2012

Newsletter Scoala mamelor- două anunțuri importante pentru mămici !

 

 http://www.scoalamamelor.ro/

 

Andreea Marin-Banica si echipa Scoala Mamelor vin in orasul tau!


Noi stim ca a fi mama e o minune, dar uneori inseamana si provocari carora e greu sa le faci fata.
Vino si tu la intalnirea  cu Andreea si speacialistii Scoala Mamelor pentru a afla cum poti depasi greutatile de care te izbesti zi de zi.
Te asteptam indiferent de varsta pe care o are copilul tau, poti fi mama in devenire, mama de nou nascut, de adolescent sau de adult. Problemele apar la orice varsta. Nu vom vorbi doar despre tine in relatia cu copilul tau ci si despre tine ca femeie, partenera de viata, ca om cu visuri si dorinte proprii.
- intrarea este gratuita
- ai ocazia să discuti deschis cu Andreea Marin-Banica si specialistii Scoala Mamelor
- locatiile sunt special alese ca pentru o intalnire intre prietene
- toate evenimentele încep la ora 17.30, exceptie face Bucurestiul, unde incepem la ora 18.
- cu dulciurile si bauturile racoritoare venim noi, voi veniti cu zambetele, pentru ca fotografiile facute la final sa devina amintiri de neuitat.
Despre echilibrul pe care iti e greu sa-l gasesti intre viata de familie, profesie si dorintele sufletului tau, despre drepturile tale pe care nu le cunosti sau intelegi destul de bine, despre viata care merita pretuita si traita frumos si demn, despre bucuriile si tristetile sau semnele tale de intrebare, intr-o discutie calda, deschisa ca de la prietena la prietena, cu Andreea si echipa sa! Depinde in primul rand de tine, ca viata ta sa devina maine mai blanda, mai echilibrata, decat este azi!
Calendarul intalnirilor noastre:
- BUCURESTI, 5 octombrie, sediu central Unicredit Tiriac Banck, bd-ul Expozitiei, 1P, ora 18
- CRAIOVA, 6 octombrie, ora 17.30, Filarmonica Oltenia, ora 17.30
- BRASOV, 8 oct,  centrul Cultural Reduta, ora 17.30
- CLUJ, 12 oct, Iuliul mall, ora 17.30
- IASI, 15 oct,  Iulius Mall, ora 17.30
- CONSTANTA, 24 oct, Complex Laguna, ora 17.30
- GALATI, 25 octombrie, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii - Sala Auditorium, ora 17.30
- PLOIESTI, 30 oct, teatrul Ploiesti, ora 17.30
ORGANIZATOR:
PARTENER PRINCIPAL:
PARTENERI:
         


Modificari aduse concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului

Noi prevederi legate de concediul si de indemnizatia pentru cresterea copilului incepand cu octombrie 2012
Marti, 25 septembrie 2012, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care se aduc modificari concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Aceste modificari au in vedere:
- cresterea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 75% la 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni,
- acordarea stimulentului de insertie de 500 de lei/luna indiferent de optiunea aleasa: concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an sau de pana la 2 ani ori de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap,
- eliminarea limitarii ca doar pentru primii 3 copii parintele sa poata beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an sau de pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta astfel ca potrivit noilor modificari parintele poate beneficia de aceste drepturi indiferent de cati copii are,
- eliminarea obligatiei de achitare a impozitelor si taxelor locale pentru mentinerea dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pentru persoanele singure care se ocupa de cresterea si ingrijirea unuia sau mai multor copii,
- acoradrea unei perioade in care parintele isi poate achita obligatiile legale de plata (impozite si taxe locale) chiar daca nu a facut-o la timp fara a i se suspenda dreptul la concediu si la indemnizatia pentru cresterea copilului,
- stabilirea posibilitatii de esalonare, reducere sau scutire a obligatiilor legale de plata (impozite si taxe locale) prin hotarare a autoritatii administratiei publice locale in vederea mentinerii dreptului la concediu si la indemnizatie pentru cresterea copilului.
Aceste modificari se aplica incepand cu drepturile lunii octombrie 2012, inclusiv pentru persoanele ale caror drepturi au fost stabilite pana la aceasta data.
Legea ce contine aceste modificari urmeaza sa fie trimisa spre promulgare Presedintelui Romaniei. Dupa promulgare legea va fi publicata in Monitorul Oficial si abia apoi va intra in vigoare. Dupa ce aceste modificari vor intra in vigoare, O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se texetelor o noua numerotare.
Vom reveni cu detalii dupa ce O.U.G. nr. 111/2010 va fi republicata in Monitorul Oficial.

Niciun comentariu: