Îngrijire corporală cât se poate de naturală
Tot căutând cosmetice naturale am descoperit că nimic nu e mai simplu (şi mai puţin costisitor) ca... natura.
Astfel că întreaga familie folosim acum pentru spălarea capului deliciosul şampon făcut din miere simplă sau amestecată cu câţiva stropi de lămâie sau ulei de levănţică şi clătim cu apă în care am pus oţet de mere cu miere. Altă variantă de şampon e o linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată bine într-o cană de apă.
Pentru curăţarea feţei eu folosesc tărâţele de grâu pe post de săpun: degresează fără să agreseze pielea.
Tot cu tărâţe de grâu am tratat o dermatită de-a Măriuţei prin primele ei luni de viaţă. Am fiert tărâţele şi zeama am pus-o în apa de baie.
Antiperspirantele nocive, oricât de bine mirositoare, le-am înlocuit de mult tot... cu bicarbonat de sodiu.
Sursa imaginilor
4 comentarii:
aa, si se spala bine parul doar cu miere? fara ceva care sa faca spuma?nu mi-am inchipuit
Eu sunt foarte multumita. Acum depinde de gusturi. Important e sa clatesti bine, bine sa nu ramana parul lipicios!
Hristos a inviat! Si eu sunt adepta naturalului cand vine vorba de ingrijire cu toate ca uneori mai folosesc si produse cosmetice consacrate. De exemplu imi curat fata cu zeama de la castraveti, cand am buzele crapate mi le dau cu miere de albine si crema mea de fata este de ani de zile Apidermin Lux. Mama mea la 78 de ani are fata senina si curata asta si datorita faptului ca pana la 50 de ani nu si-a pus pe fata decat masti din fructe, galbenus de ou cu miere si branza de vaci (eu recunosc ca nu o prea fac...).
Eu sunt de acord cu produsele apicole dar m ai socat cand ai spus ca folosesti sampon drept miere, pai mierea in par pur si simplu este imposibil de manevrat, este o aiureala totala. Apa cu miere se foloseste drept fixativ cum sa te speli asa cu ea pur si simplu?????????????? Daca tot vrei sa ajuti si pe altii fi mai explicita pt. ca sampon din miere si lamaie face parul batz nu l spala.
Trimiteți un comentariu