joi, octombrie 29, 2009

Alaptarea prelungita si sfarsitul ei (intarcarea)

Am scris candva o postare despre cum am ajuns s-o alaptez pe Mariuta la o varsta "inaintata" conform spuselor celor din jur. Iata ca a venit momentul sa povestesc pe scurt cum s-a petrecut si "intarcarea", cuvant pe care nu-l agreez in mod deosebit. S-a petrecut simplu si firesc. Numarul meselor la san era oricum redus (uneori treceau o zi, doua pana isi amintea sa ceara) cred ca din primavara, asa ca in vara cand am mers la bunici a uitat aproape cu desavarsire. Evident, productia de laptic a scazut drastic, DAR fara dureri, tensiuni inutile, Dostinex si alte suplicii. Cand am mers la mare, noutatea locului si a experientelor traite i-au anulat pofta de supt, asa ca... am terminat cu totul acest capitol din viata noastra, la varsta de 3 ani si vreo 3, 4 luni. Fara lacrimi, fara regrete de nicio parte, fara complicatii.
Au fost momente in ultimul an cand alaptarea ma irita, dar au fost si momente cand datorita conversatiei cu Mariuta (acum pe stanga, acum pe dreapta:) ) m-am amuzat copios.
A fost o parte frumoasa din viata si nadajduiesc s-o retraiesc cu aceeasi bucurie, cu voia Domnului. Si mai e ceva: am capatat mai multa incredere in instinctul matern vazand ca nu m-am inselat si Mariuta a renuntat de la sine, asa cum ii "prorocisem" sotului meu. :)
Poze...n-avem!

9 comentarii:

Rox spunea...

Mie nu imi prea place cand se spune alaptare PRELUNGITA. Si cred ca ma intelegi de ce.
Ma bucur enorm sa aud si de intarcari naturale!
Felicitari!

diana spunea...

Frumos! Tare frumos!

Iulia spunea...

Eu o consider normala, dar cum normalitatea e alta in acest domeniu, ii spun prelungita.

Raluca spunea...

Mie uneori mie rusine sa spun pana la ce varsta am supt( TOT 3 ANI SI UN PIC).Dar dezavantajul este ca eu acum nu pot sa beau lapte deoarece cat am fost mica am cunoscut doar laptele matern. EU aveam expresia "si unu si unu", dar legatura dintre mine si mama este una foarte speciala..Un parinte spunea ca sotul trebuie sa dea pace sotiei pana ce pruncul se dezlipeste de sanul mamei ca poate avea inclinatii spre o sexualitate precoce.Eu stiam de cele 40 de zile si pana la botezul copilul.Oricum ii multumesc lui Dumnezeu ca duc o viata curata.

Tavi spunea...

@Raluca
Nu este niciun dezavantaj ca nu poti bea lapte de vaca.
Daca ne gandim bine, laptele este produs pentru urmasii care sunt pe cale sau au venit. Dupa ce acestia nu mai vor, nu mai e nici lapte.
E pur si simplu natural. Vaca nu da lapte de la sine, ci pentru ca are vitel. Nici femeile nu dau lapte de la sine ci doar daca au copii.

barburana87 spunea...

am si eu eu o intrebare.spuneti-mi va rog,cum se procedeaza cu intarcarea.eu am dus fata,la mama,fetita are 1 an si 4 luni.nu ii mia pot san deoarece ma musca si am facut si "rana".nu mai suportam sa suga.de medicul de familie nu sunt deloc multumita de sfaturile pe care mi le dadea si mi-a prescris niste pastile,dar sunt foarte scumpe:vreo 4 pastile in jur de 60 ron.nu imi permit,mai bine ii iau copilului meu ceva.astept un raspuns,va rog mult.multumesc.

Iulia spunea...

Barburana, eu una n-as renunta la alaptat daca as avea un copil doritor si as fi sanatoasa.Poate gasesti totusi o varianta sa nu renunti, faptul ca lucrezi nu te va impiedica sa alaptezi, daca iti doresti.Muscatul poate fi corectat, cu blandete, dar fermitate. Adica scoti sanul din gura fetitei in clipa in care te musca si ii spui clar, uitandu-te in ochii ei ca nu e bine/voie. Repeti actiunea pana cand pricepe si fii convinsa ca va pricepe !
Daca mai ai intrebari, e mai usor sa imi trimiti un mail.

bebelasa1 spunea...

buna mamicilor dati mi si mie un sfat despre alaptare am un baietel de 1 an si8 luni si il alaptez dar ii dau si hrana solida pozitia noastra favorita de alaptat este in brate dar cum am mai crescut imi este cam greut sa il alaptez in brate iar culcat refuza sa bea cand este treaz dar noaptea cand santem somnorici cu ochii mici il pot alapta linistit in pat culcata la voi care era pozitia favorita sau preferata ce ati folosit la alaptat dar noi nu santem dependenti de tzatza toata ziua sugem de 3 ori pe zi

Ema spunea...

Raluca , eu nu am fost alaptata si totusi de la 1 an nu am mai vrut lapte de vaca deloc, nici acum nu il suport :), la fel fratii mei :D. Doar fratele mic a fost alaptat pana la 1 an si doua luni dar nici el nu bea lapte de vaca, nu ne place gustul :D.
Am si eu un bebe de 11 luni fara cateva zile, imi este greu de pe acum cu alaptatul, in sensul ca suge foarte des, mananca si solide dar titi vrea continuu, stiu ca este cel mai sanatos pentru el, pentru mine dar uneori simt ca vreau sa renunt. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa imi dea putere sa ii dau cat vrea.Sunt zile si zile, unele mai bune altele asa si asa :D.
Sanatate si numai bine!

Blog Archive