miercuri, ianuarie 27, 2010

Jocuri simple pentru copii

Mosul a cumparat pentru Mariuta un joc dintr-o librarie, joc ce ne ajuta sa invatam alfabetul si nu numai. Se numeste Jocul literelor si al cuvintelor, 'vine' de la editura Aramis si e frumos conceput. Merge pentru varste mai mari de 4 ani, dupa cum a sesizat singura Mariuta, dar noi l-am adaptat la ceea ce putem face in prezent, adica: recunoastem literele, incercam putin cate putin sa potrivim litera cu sunetul corespunzator inceputului unui cuvant (ex. P cu papusa), potrivim cartonasele care arata singularul cu cele care arata pluralul si... stimulam memoria prin formarea de perechi (cartonasele sunt cu spatele in sus, iar noi trebuie ghicim unde am vazut imaginile similare).
Am mai creat impreuna o minunatie de om de zapada, din polistiren pe care l-am tot 'cioplit' cu cutitul rece sau incins bine. Avertisment! A nu se lucra cu acest material in casa, decat daca vreti sa le dati dusmanilor sarcina de a face curat ulterior!!!
Aceasta poza prezinta ultimul 'look' al omului de zapada, el avand mai multe tinute :).

Tot la capitolul litere si cifre se incadreaza si acest joc, confectionat din ceva material cauciucat, achizitionat de curand. Incet, incet, cu ajutorul metodei Montessori, incepem sa recunoastem numerele (pe acest aspect m-am axat mai mult, deocamdata) si sa asociem cuvantul cu forma grafica.

3 comentarii:

Loredana spunea...

foarte frumoase si educative jocurile voastre.

cata spunea...

Felicitari pentru site! Am atsat un document in linkul de mai jos ce contine mandale de colorat pentru copii! Succes!

http://sharecash.org/download.php?file=347305

Anca spunea...

Frumos site-ul vostru si fiindca e vorba de copii va recomand ca o mama grijulie ce ma consider jocuri educative din revista copiilor, http://www.revistacopiilor.ro