marți, februarie 02, 2010

Remedii simple pentru virozele iernii acesteia


Ei, da! Nici iarna aceasta n-am fost scutiti, chiar daca pana acum Mariuta a trecut cu bine peste virozele intalnite (evident, polipii n-au avut ocazia sa se retraga, iar ORL-istii ne recomanda calduros scoaterea lor si micsorarea amigdalelor uriase (: ) Pe mine in schimb, cele doua viroze puternice m-au pus la pamant vreo 4 zile, drept pentru care ma incapatanez sa caut remedii simple ca sa lupt cu potentialii 'dusmani'.

1. Ceaiul cald de leustean (uscat). Nu stiati de el? E delicios cu miere si lamaie, iar daca il combinati cu alte plante sau fructe (tei, cimbrisor, soc, sovarf, menta, musetel, maces, catina etc) e si mai eficient! Se pare ca leusteanul e bun pentru mai multe afectiuni: indigestie, reactii alergice, litiaza renala. Detalii gasiti aici.

2. Umidificatorul cu abur cald, in care am picurat Inhalant sau ulei de levantica/cimbru. Aerul uscat (desi avem 19 grade Celsius in dormitor noaptea) ma impiedica sa respir. Nasului meu nu i-au ajuns carpele umede si vasele cu apa de pe calorifer!

3. Uleiul de peste (pentru vitamina D) sau suplimentele de zinc, pe langa traditionala miere cu suc de lamaie si propolis.

4. Gargara cu bicarbonat (dizolvat in ceai de salvie/galbenele/musetel).

5. Veselie si bunavointa oferite din belsug de sot si copil; au efect garantat, chiar si cand creste temperatura peste 38 :).

6. Alte idei?!

7 comentarii:

Adelle spunea...

Multa sanatate!!
Iti recomand sa incerci si ceaiul de echinaceea si usturoi, mult usturoi. :) Echinaceea stimuleaza sistemul imunitar, iar usturoiul este un antibiotic natural.

nicoleta spunea...

Sanatate iti doresc si eu.
Din fericire m-a pazit Domnul de raceli iarna asta, pana acum, desi fac naveta.
Mierea cu ghimbir este un remediu foarte bun, ceaiul de busuioc, frectia cu otet de trandafir (merge si cu otet de mere).
Atentie la echinaceea, nu este recomandata in sarcina pentru ca nu i se cunosc efectele.

Iulia spunea...

Multumesc pentru raspunsuri. usturoi, ceapa si praz consum frecvent, dar mai nou imi provoaca arsuri; caei de busuioc inca n-am incercat, iar frectia stiu ca are un efect deosebit daca e facuta cu mult entuziasm (adica sa simti ca nu mai ai piele pe tine!. Echinaceea n-am incercat inca. Ce nu mi-e clar: amestec mierea cu ghimbirul pudra? Care sunt cantitatile?

nicoleta spunea...

Exista in magazine radacina de ghimbir proaspata. Se rad cativa centimetri si se amesteca cu miere. Poti consuma doar siropul format in cateva ore sau, daca iti place gustul, tot preparatul.

Iulia spunea...

Multumesc, Nicoleta.

Anonim spunea...

Idee probată pe mine, tot de când eram însărcinată: cartofi rași puși într-o batistă și ținuți pe gât - zona dureroasă- cam o oră; Șosete înmuiate în oțet cu unele uscate deasupra-peste noapte, mai ales dacă ai febră, oscillococcinum (e homeopatic- ai voie pe sarcină), siropel Stodal- tot homeopatic- dacă tușești rău. Ceai de cimbrișor de câmp- viroze, dureri de stomac, greață, băi de sare la picioare- apoi fuguța în pat la căldură, sare grunjoasă caldă- nu fierbinte(într-un săculeț de pânză/pungă de hârtie apoi un prosop deasupra) la dureri de oase, gât, mijloc, etc., numai nu pe burtică.
Sănătate și sarcină ușoară!

Anonim spunea...

Eficienta absoluta are urmatorul remediu.
Intr-un litru de apa se fierb o ceapa cu frunze cu tot si 10 nuci zobite integral. Cand se inmoaie ceapa, se opreste fierberea. Se adauga o lingura de miere. Se bea de-a lungul zilei.
Insanatosirea este rapida si integrala.

Alta terapie cuprinde cate 20 de picaturi de ulei de galbenele, busuioc si urzica puse in apa minerala, neacidulata.

In cazurle grave de raceala cu dureri musculare si riscul unei bronsite, ancestralele Ventuze, fac minuni. Detoxifica, activeaza circulatia sangelui, si deznoada punctele in care muschii sunt afectati.

Blog Archive