luni, noiembrie 29, 2010

Născuţi la comandă

Zilele acestea am urmărit (pe apucate) două filme: unul artistic, unul documentar, care au un punct comun. Acest punct comun e una din marile mele slăbiciuni, pentru că îl reprezintă copiii. Copiii născuţi şi nenăscuţi.
Mă întreb ce aş fi ştiut dacă trăiam mai mult în perioada comunistă (eram doar în clasa a IV-a când a căzut regimul Ceauşescu), dar astăzi ştiu cu certitudine că a lua locul lui Dumnezeu şi a decide când să se nască şi când să nu se nască cineva este o catastrofă. Soluţia mi se pare atât de simplă şi nu aparţine niciunei extreme: nici celei române care obliga femeia să nască, nici celei chineze care obligă femeia să avorteze.

"Şi a privit Dumnezeu toate câte a făcut şi iată erau bune foarte"
Mă opresc. Am prea multe în suflet şi risc să stârnesc tulburări pe care nu le doresc şi care nu sunt de folos. Abia le pot purta pe ale mele iar capul îmi e plin de prea multe gânduri neliniştitoare.


Filmul documentar "Născuţi la comandă"


Filmul artistic regizat de Cristian Mungiu "4 luni 3 săptămâni şi 2 zile"

2 comentarii:

ana florina spunea...

Filmul nu are deloc un mesaj pozitiv.E de fapt despre biata femeie care nu putea sa-si omoare copilul(avorta) in conditii sterile, sau mai mult despre sarmana femeie care n-avea in acea vreme dreptul sa ucida.Si cat se mai zbate prietena sa nu lase acest copil sa traiasca!Eu l-am vazut dar nu-l recomand nimanui.N-are absolut nicio morala.Nu exista nicio urma de regret pentru pruncuidere.Mi-e rusine ca ne-am prezentat in lume cu astfel de filme.A mai vazut Europa si cum aruncam copii la gheena...Doamne!

Anonim spunea...

Ma doare sufletul de ce am vazut in aceste filme.Saracii copilasi!Tineretul tarii noastre e in pamant.Ne mai miram de ce nu avem conducatori buni, pai daca i-am ingropat!Mamei mele i-au propus medicii sa-i faca un avort pentru ca sora mea s-ar fi putut naste cu handicap sever.N-a facut.Azi e maritata.E foarte frumoasa, sanatoasa tun si licentiata in Litere.

Blog Archive