miercuri, septembrie 14, 2011

Atenţie la viespi !


Mă refer la cele adevărate, cu aripi şi ac ascuţit!
Una dintre ele a înţepat-o pe vecina noastră, mămică de doi copii, şi în 40 de minute a ajuns la Urgenţe, din cauza reacţiei alergice severe: faţă umflată şi roşie, tensiune scăzută, dificultate în respiraţie. O echipă de specialişti (slavă Domnului că există!) au pus-o pe picioare destul de repede, administrându-i diverse substanţe, dar i-au spus că viaţa i-a fost în pericol...
Şi pe mine şi pe Măriuţa ne-a înţepat câte o viespe, dar din fericire, nu am ajuns la Urgenţe, ci doar ... în casă unde am pus gheaţă şi uleiuri volatile de mentă şi tea tree pe locul dureros.

Sursa foto

3 comentarii:

Loredana spunea...

am observat si eu ca sunt destul de agresive, mai ales in gradini si in locurile cu multe fructe.

Luminita spunea...

sau frecat locul respectiv cu banala sare. pe edi (3 ani) l-a muscat o viespe in vara asta, i se umflase tot degetul, eram la tara. inainte sa plecam spre spital, unde din fericire n-am mai ajuns, am incercat si metoda asta babeasca. in 15 minute s-a dezumflat tot degetul, in cateva ore nu mai avea absolut nimic. sarea insa nu te fereste in cazul in care esti alergic, asadar, da, mare atentie!

Alina spunea...

Intr-adevar, si eu stiu ca sarea dezinfecteaza. Insa pe mine m-a muscat vara trecuta una de picior, si desi am frecat cu sare imediat, tot mi s-a umflat piciorul si m-a durut cateva zile. Umflatura si durerea au trecut, dar in locul unde m-a intepat am si acum un mic semn maroniu.

Blog Archive