vineri, septembrie 07, 2012

Vacanță, Viroză digestivă, Vise și Veselie

Astăzi vom vorbi despre câteva cuvinte care încep cu litera V de la vara care a trecut atât de repede...

  •  scurta vacanță la Mărișel, un loc frumos, la aprox. 55 km de Cluj, în zonă montană, unde fetele au avut parte de aer curat, soare cât cuprinde, spațiu din belșug, animale fericite, bobițe de zmeură autentică (ce-a mai rămas la sfârșit de august), drumeții cu peripeții (ne-am plimbat și cu barca pe lacul de la Fântânele, unde am ajuns făcând autostopul, ca în studenție!) și evident, cântece și povești (Șșș ! Nu spuneți nimănui, dar am avut parte și de câteva seri romantice, la lumina stelelor și a lunii, în umbra nucului falnic și cu fond muzical superb: greierii neobosiți, seri care ne-au amintit că mai suntem și soți, nu numai părinți. :) )


  • Viroza digestivă care ne-a atacat pe toți, pe rând, dar fără nicio milă: stare de slăbiciune puternică, greață, vărsături numeroase, diaree, dureri în zona lombară, ce mai, până duminică arătam și ne simțeam ca niște roșii terciuite bine. Ne-am tratat și ne tratăm încă cu eternul și binecuvântatul ceai de mentă rece, ceai din frunze de zmeur culese de la Mărișel, servit cu lingurița din 5 în 5 minute, regim alimentar drastic, zăcut în pat, afine proaspete și din congelator, răbdare, tinctura proaspăt descoperită de lichen de piatră (DaciaPlant), bitter și Hidrasec.
  • Visul de a face homeschooling se împlinește anul acesta și sunt extrem de bucuroasă și de recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat financiar, cu idei, cu cărți.
  • Vine și partea cu Veselia ! Am descoperit datorită unei prietene acest filmuleț care ne-a făcut să râdem pe toți 4!
  •  
     

7 comentarii:

Raluca spunea...

Iulia, poti sa spui mai multe despre HS? Cum faceti sa fie legal?

Quiqui spunea...

astept si eu raspunsul la intrebarea Ralucai... ai putea sa ne dai mai multe detalii? multumim

Iulia spunea...

Quiqui, i-am raspus Ralucai pe mail.
E simplu: inscrii copilul la o scoala umbrela din strainatate, pt. a avea toate actele in regula.
ex. Calvert, Christian Liberty aCADEMY,Bob Jones University,Clonlara Academy, West River Academy etc.
Posibilitatile sunt nenumarate.

Quiqui spunea...

si mergi cu copilul la evaluari periodice? sau se fac evaluarile pe net?

Iulia spunea...

Nici, nici, deocamdata. Eu fac evaluarea si trimit rezultatele. E in interesul parintelui sa fie onest...

Annamaria spunea...

Sper sa nu te deranjez cu atatea intrebri... dar sunt si eu interesata si inca o prietena de.a mea cu care ne tot gandim si visam ca hs sa devina realitate si in ro.
Ai o programa pe care trebuie sa o urmezi si niste manuale? In ce limba sunt acestea? Cat costa sa inscrii un copil la una din aceste scoli? Invatamantul romanesc accepta aceasta varianta?
Multu din suflet!

Quiqui spunea...

voi pt ce academie ati optat?

Blog Archive