sâmbătă, octombrie 26, 2013

Octombrie 2008 - Octombrie 2013, 5 ani de blog și un mic dar



Tocmai mi-am dat seama, absolut întâmplător, că scriu pe blog de 5 ani. Că aștept cel de-al treilea copil, că am schimbat multe în felul de a gândi, de a trăi, că am primit cu drag și am dăruit fără păreri de rău, că mi-am deschis inima către oameni, fără teamă, că am învățat enorm tocmai datorită motivului pentru care am pornit în aventura scrisului pe blog: copiii.

Sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au învățat ceva sau mi-au dăruit un zâmbet, un comentariu, o încurajare, o apreciere sau chiar o remarcă mai aspră. Le cer iertare celor cărora nu le-am răspuns la timp sau cărora (recunosc cu rușine!) am uitat să le răspund cu desăvârșire, nu mi-am desconsiderat niciodată cititorii, dar sufăr de un defect cu care mă tot lupt: dezorganizarea și care îmi afectează viața pe toate planurile! El este cel care mă face uitucă; nu-mi pierd nădejdea însă că voi birui acest defect, uneori sunt chiar mândră de progrese ! :)


 Mă bucur să pot oferi unui cititor un dar: e un dar simplu, dar încărcat cu o valoare sentimentală pentru mine. Acum câțiva ani mi-am dat seama că îmi doresc din toată inima să lucrez de acasă, să nu mă mai despart decât pentru puțin timp de Măriuța, așa că am căutat informații, idei... Cum am prieteni buni, am primit chiar și cartea pe care mi-o doream de pe Amazon. I Love My Life, A Mom's Guide to Working from Home se adresează mamelor ce vor să prindă curaj, odată ce le-a încolțit în minte gândul nebunesc de a lucra de acasă !

Dacă există astfel de mămici printre cititoarele blogului meu, m-aș bucura să aflu ce anume le-a determinat și ce fac sau au făcut pentru a-și împlini acest vis. Mi se pare cel mai corect să las alegerea câștigătoarei la voia întâmplării, așa că mă voi folosi de mâinile Măriuței ca să ofer cartea persoanei potrivite.

Mămicile sunt rugate să lase un comentariu la această postare până în 30 noiembrie 2013 (presupun că până atunci voi fi născut !), iar după ce se va decide în ce direcție pornește cartea, câștigătoarea e rugată să îmi trimită adresa pe e-mail. Îl voi ruga pe soțul meu drag s-o expedieze cât mai repede.

Iar drept încheiere, o povață frumoasă pentru noi toți :

Omule, nu-ți da pacea ta lăuntrică pentru nimic în lume. Să-ți păzești cu orice preț pacea lăuntrică. Împacă-te cu tine însuți și atunci se vor împăca și cerurile și pământul cu tine. 
Sfântul Isaac Sirul




11 comentarii:

MihaelaMaria spunea...

Felicitari pentru al treilea copil, mi-a scapat vestea asta minunata, sa fiti sanatosi!

Eu lucrez acasa, nu de acasa, cu copiii mei, dar si cu alti copii cateodata, asa ca nu intru in concursul tau, am vrut doar sa va imbratisez si sa va urez numai bine in incercarea ce va urma atat de curand!

Adina spunea...

Eu lucrez de acasa de 4 ani, de fapt de cand fetita mea a implinit 1 an. Mi-am dorit foarte mult sa ii pot fi aproape cat mai mult, de fapt mi-am dorit-o pe ea mult de tot, incat nu puteam sa imi inchipui cum ar fi sa o las, micuta, cate 8-10 ore pe zi in grija altcuiva. Si nu am vazut rostul pentru aceasta.
Nu stiu ce sa spun mai mult, doar ca a fost varianta cea mai buna pentru noi, si inca este.
Am avut noroc ca a fost posibil (lucrez in IT).

Multumim pt darul de blog, iti doresc nastere usoara si multa, multa sanatate tie si copilasului! Doamne ajuta!

Meggy spunea...

Felicitari pentru sarcina si pentru blog! L-am descoperit tarziu, dar ma bucur ca l-am descoperit!!! Eu am renuntat la jobul meu acum un an ca sa stau cu baietelul meu si inca nu am gasit solutia potrivita pentru mine ca sa imi asigure un trai... Lucrez cate ceva pe cont propriu astfel incat sa imi platesc contributiile pentru o carte de munca si cam atat. Felcitari mamelor care au avut acest curaj! Mi-a luat cam mult timp pana sa decid asta iar singurul meu regret mare este acela ca nu am facut-o mai repede.
Nastere usoara si bebe sanatos si voios!

Violeta spunea...

Eu am ales sa lucrez part time (de fapt am avut rara oportunitatea s-o fac, pentru care sunt adanc recunoscatoare vietii), dupa ca m-am luptat multa vreme cu maretele vise de cariera care imi fusesera inoculate in copilarie/adolescenta, de catre adulti binevoitori care credeau ca o viata perfecta incepe cu a lucra intr-o corporatie si a externaliza muncile de baza ale vietii (bona, bucatareasa, femeie de serviciu). Dupa ca am nascut copiii, spre frustrarea mea de atunci, nu m-am putut intoarce prea repede la serviciu pentru ca baietelul meu era cam bolnavicios. Asa ca am stat acasa si am inceput cu adevarat sa imi deschid ochii asupra bucuriilor simple ale vietii, iar profesori in domeniu mi-au fost copiii. Si inca imi sunt. Daca o sa castig cartea, o s-o citesc repede si ti-o dau inapoi, pentru a o da mai departe. Te pup si iti urez sanatate si sa nu te schimbi niciodata ! Pentru mine esti un exemplu de mama ideala...Cu drag, Violeta, mama Oliviei si a lui Sergiu.

AdinaE spunea...

Felicitari pentru copilas, sa fiti sanatosi toti! E minunat ca s-a marit familia....Eu inca nu lucrez, nu m-am intors la munca, caut sa fac ceva ce-mi place, dar nu am gasit inca ce vreau sa fac si nu stiu acum la ce sunt buna. Imi place sa confectionez lucruri, dar pentru noi acasa. Imi place sa stau cu fetita si nici nu vreau sa lucrez acum si sa o dau la gradinita. Ea este bucuria mea cea mai mare si acum ma bucur de fiecare clipa, nu prea simt lipsa altor lucruri. Mi-a placut idea Violetei de a citi cartea si a o da si altuiva sa o citeasca. Esti o draguta Violeta!

Iulia spunea...

Va multumesc tuturor celor ce ati scris, ma emotioneaza de fiecare data sa aflu cum fac mamicile tot posibilul (si imposibilul) sa caute solutii pentru a fi si MAI BINE. Va multumesc si pt. urari, nadajduiesc sa am vesti bune peste nu mult timp. Violeta, aprecierile sunt mult prea generoase, exista niste punce esentiale pe care le-as schimba la mine, dar cand reusesc sa nu-mi pierd speranta, chiar cred ca voi reusi :). Grozava ideea cu cartea, mi-aduce aminte de povestea din pateric cu strugurii Avvei Macarie... http://www.pateric.ro/pentru-avva-macarie-egipteanul/

Anonim spunea...

Nastere usoara si multa sanatate, draga Iulia!
La noi inca n-au trecut cei doi ani de concediu de ingrijire.
Eu nu prea am ce sa lucrez de acasa, desi mi-ar placea. O varianta de compromis ar sa imi iau un an de concediu fara plata. Insa nu stim daca o sa ne permitem.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom gasi o rezolvare.

Toate cele bune!
Irina

Anonim spunea...

Buna!
Felicitari pentru nasterea noului membru al familiei! Sunteti foarte draguti, m-am uitat cu cei doi baietei ai mei la pozele voastre si au fost foarte amuzati, mai ales ca si nou asteptam al treilea bebe prin ianuarie.
Ma bucur ca am descoperit postarea asta la timp ca sa las si eu un comentariu, intrucat ma intereseaza din ce in ce mai tare tot ce tine de cresterea copiilor intr-un mod prietenos si mai aproape de parinti. Eu din fericire nu a trebuit decat sa cochetez cu ideea lucrului de acasa pana acum, pentru ca sunt in concediu de crestere a copiilor de vreo 4 ani, iar acum urmeaza al treilea, cu care o sa intru direct in prenatal. Tot ce ne dorim acum este sa se nasca si sa fie sanatos, eventual sa fie o fetita (nu am vrut sa stim ce este inainte de nastere), apoi sa pot continua sa fiu alaturi de cei 3 pitici, sa-i vad cum cresc si sa ne putem imprieteni.
Intre timp, imi doresc sa aflu cat mai multe despre homeschooling sau despre lucrul de acasa, mi se par variantele cele mai sanatoase pentru dezvoltarea copilului. Cu ajutorul lui Dumnezeu, toate se pot indeplini!
Andreea V.

Budrala Mihaela spunea...

Felicitari pentru noul membru al familiei! Sa traiti intru multi ani sanatosi si cu multe bucurii si sfintii sa va ocroteasca mereu!

Eu sunt acasa de 4 ani de zile, am doi baietii (George si Nectarie), iar in vara 2014 se termina concediul de crestere al copilului cel mic.

Am terminat Literele, am lucrat ca profesor, apoi am intrat in concediu. Incerc cat imi permite timpul sa lucrez de acasa. Momentan dau meditatii la limba engleza si ...calc camasi (chiar azi am terminat de calcat 10 si mirosul de aer proaspat se simte si acum cand scriu). Inca sunt in cautare de alte joburi part-time mai banoase ca sa putem sta pe linia de plutire, caci cel mai mult imi doresc sa pot lucra de acasa (noaptea, caci altfel nu am cum, nu are cine sta cu copiii). Cum vrea Dumnezeu si Sfintii Lui!

Apropo de Avva Macarie...aproape in fiecare seara ii spun lui George povestea cu fratii calugari si cu strugurele...sunt sigura ca va invata din ea! Buna idee cu impartitul! Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Felicitari pentru toate cate ai realizat in acesti 5 ani. Esti si pentru mine o sursa de inspiratie.
Eu deocamdata stau acasa cu 2 copii(un baiat 2 ani si o fetita 6 luni). Inainte am lucrat ca programator web. In momentul asta nici nu stiu cum as putea sa lucrez de acasa, caci abia apuc sa fac treburile de zi prin casa. Cand avea baietelul meu 1 an am cpchetat cu ideea dar am ramas insarcinata si am abandonat. Acum sunt mama full-time(day&night). Poate cand va creste fetita mai mare voi cauta ceva oferte job, daca nu o sa vina al treilea bebe ;)

Teodora M.

Sandra spunea...

Sa fiti fericiti, sa va iubiti, sa va iertati, sa va acceptati exact asa cum sunteti! Felicitari pentru cei 5 ani de blog!!!

Blog Archive