vineri, septembrie 05, 2014

Anunț: meditații muzică în Cluj

Îmi place mult vorba profesorului meu drag de limba română din gimnaziu: "Dumnezeu m-a binecuvântat prin elevii pe care mi i-a dat". Parafrazându-l, voi spune că Dumnezeu m-a binecuvântat prin prietenii pe care mi i-a dat.

O cunosc pe Silvia din primul meu an de învățământ, primul și pentru ea de altfel. Îi datorez prima audiție a rugăciunii Tatăl nostru și a cântecului Iubi-Te-voi, Doamne în interpretarea Angelei Gheorghiu. Se întâmpla într-o oră de muzică la care m-a primit să asist. Nu știu cât își mai amintesc elevii ei de atunci, majoritatea obișnuiți cu manelele omniprezente, din acea oră, dar eu păstrez încă vie înfiorarea trăită într-o bancă din clasa a VIII-a D. Am avut  ocazia să împărtășim momente emoționante, să discutăm despre cărțile citite, să ne analizăm gândurile și trăirile, iar mai târziu să ne împrietenim copiii și să petrecem timp împreună, timp în care sufletul meu a avut mereu de învățat. Apreciez franchețea și  tăria de care dă dovadă, perseverența și faptul că nu coboară nivelul așteptărilor pe care le are, atunci când vine vorba de muzică, pasiunea vieții ei. Îmi place umorul și gingășia în abordarea copiilor și cred că cei mici sunt cuceriți de delicatețea, căldura și veselia ei.

I-am cerut să scrie câteva rânduri  despre sine, pentru că sunt convinsă că există  cititori care se vor bucura de priceperea și de experiența acumulată de Silvia. Ca de obicei, a scrie despre sine e un lucru dificil, așa că mi-am permis să îi conturez un portret, așa cum îl port în inimă. Îți doresc mult succes, dragă Silvia și câți mai mulți cursanți fericiți!

"Numele meu este Silvia si sunt profesoara. Predau pian si canto clasic/canto muzica usoara.
Am lucrat cu copii care aveau ca preocupare studiul muzicii, cu adolescenti care isi doreau cariera muzicala, dar si cu adulti care nu doreau decat sa-si implineasca un vis al copilariei. Mi-a placut sa-mi fac meseria cu toti, in egala masura.  La recomandarea prietenei mele dragi, va scriu voua, aici pe blogul ei despre mine,  pentru ca mi-ar placea sa ne cunoastem  si sa descoperim impreuna minunata arta.
Cursurile sunt pentru toti, adulti si copii, stiutori ori nestiutori de muzica.  Studiind pianul, cursantul va invata cadrul general al muzicii, referitor la citirea notelor muzicale si ritm, isi va imbunatati cunostintele muzicale si repertoriul.
Orele de canto constau  in dezvoltarea auzului muzical, elemente de respiratie, intonatie, iar pentru cei mai ravnitori  elemente de teatru si prezenta scenica.
Cei interesati ma puteti contacta la tel: 0746.170.807.  Orele au loc la domiciliul meu. O ora costa 35 de lei.

UN CUVANT PENTRU PARINTI
Sa stiti dragi parinti ca prin studierea muzicii, copilul invata sa asculte, sa coopereze, sa-si astepte randul. Se descopera pe sine prin ceea ce canta si isi descopera talentul muzical. Eu va pot pregati copiii pentru  participarea la concursuri precum Next Star, X Factor, Mamaia Copiilor ...
Va astept cu mare drag!"

Niciun comentariu: