miercuri, iulie 01, 2009

Ce le invatam pe fetele noastre

Ascultati, va rog, acest scurt fragment din cuvantul de invatatura al inconfundabilului parinte Serafim, de la manastirea Casiel. Pe mine m-a cucerit si mi-a intarit convingerea ca e bine sa ne obisnuim copiii cu anumite munci, de mici. De aceea ma ajuta Mariuta la gatit si la "prajiturit", chiar daca astfel lungesc timpul de preparare... Uitam sa mentionez placerea cu care ma ajuta, mai ales la prajituri :). Ar mai fi hranirea pisicii, curatenia, stransul hainelor si spalatul geamurilor, activitati pe care le desfasuram cu drag impreuna.
Iar principiul montessorian "ajuta-ma sa te ajut" e pe deplin exemplificat de cuvintele parintelui!

Cuvantul de invatatura

5 comentarii:

madi spunea...

Am descoperit de curand blogul tau si aproape fiecare moment liber il petrec citind. N-am terminat nici jumatate (David are alta parere despre petrecerea timpului liber). Dar imi place, regasesc un echilibru care se stingea.

Anonim spunea...

Eu am un baietel care e foarte saritor la treburile casnice, ba chiar se supara daca nu-l las.Sper sa ramana asa si sa-si ajute si sotia pe viitor.Sper sa ma ajute Dumnezeu sa cultiv in el ce e mai frumos mai ales ca ii va lipsi modelul patern(tatal lui a intentat divort).Va doresc multa fericire in casele voastre.

Iulia spunea...

Madi, ma bucur mult ca iti place si ca gasesti (sper) ceva folositor. Anonim, poate ca tatal se va razgandi...candva. Domnul cu noi toti!

adriana spunea...

ne-am intalnit pe blogul dalidei...pentru ca iti pasa, te invit sa fii membru al acestui club dardindar: Clubul unchilor si matusilor adoptive

Octavia Kiss spunea...

fetele care nu gatesc sa-si ia soti care stiu si vor sa gateasca :)

Blog Archive