sâmbătă, martie 19, 2011

Cum am scăpat de mucegai ?

Am adăugat în bara din stânga un mic sondaj adresat în special ardelenilor. Sunt bineveniţi şi cei din alte zone, evident!
Vă rog, nu îl ocoliţi.


Simplu!
Cu ulei volatil de scorţişoară, care are proprietăţi antifungice. Am aplicat pe petele de pe perete cu ajutorul unei bucăţi de vată uleiul, am tamponat bine, ca să intre uleiul în perete şi am aşteptat câteva luni să văd ce se întâmplă. Iată rezultatele:
  • am scăpat de mucegai, ieftin şi fără să îmi intoxic copiii cu substanţe periculoase
  • dormitorul a mirosit a scortişoară mai multe zile
  • peretele e puţin pătat, dar nu ştiu în ce măsură e de vină uleiul şi în ce măsură clorul cu care am şters peretele înainte să îmi vină ideea cu scorţişoara; oricum prefer petele posibilelor alergii şi acceselor de tuse ale Măriuţei
Dacă nu vă place scorţişoara, puteţi încerca alte uleiuri volatile cu proprietăţi antifungice, ca uleiul de tea-tree, de pildă.

4 comentarii:

corina spunea...

Iulia sa sti ca si mie mi se mucegaeste un colt al tavanului din bucatarie si mai nou a inceput si in baie.Sa sti ca o sa incerc si eu cu acest ulei.Eu sunt disperata din cauza umezelii.Multumesc si iti doresc o sambata linistita!

Alexandra spunea...

Salutare! Unde se gaseste ulei de scortisoara sau tee-trea?

Trimite-mi adresa ta postala pe alexa.grigore@yahoo.com ca sa expediez cartea. Din pacate celelalte doua castigatoare au fost mai rapide, si ai ramas cu... Oscar Wilde. Eu le prefer pe surorile Bronte, dar nici Wilde nu e de lepadat :)

nicoleta spunea...

Ce idee grozava! Am avut si noi in trecut mucegai in balcon pentru ca e inchis si nu deschideam iarna geamul suficient pentru a proteja florile. Acum au murit cam toate si avem peretii curati! Voi cum de aveti problema asta?

Iulia spunea...

Nicoleta, cred ca am exagerat cu umidificatorul in dormitor si probabil nici izolatia nu e grozava...

Blog Archive