marți, martie 29, 2011

Grâu încolţit şi polen crud



Am început de o săptămână o cură de grâu încolţit atât eu cât şi Măriuţa. Nădăjduiesc să mă ajute cu starea de slăbiciune provocată probabil de oboseală, iar pentru Măriuţa motivele sunt mai multe (ajută la o creştere armonioasă, la o bună mineralizare a oaselor şi dinţilor, la ameliorarea astmului bronşic de care e suspectată etc.). Şi Nectaria primeşte cu plăcere grâul încolţit şi zdrobit, amestecat cu fruct, căci încă nu-i dau miere.
Din păcate, încântarea Măriuţei a dispărut după câteva dimineţi de grâu cu miere, dar insistăm, insistăm, mai explicăm beneficiile, mai şantajăm, mai mituim, mai cedăm şi revenim ziua următoare... la fel fac şi cu green smothie.
In schimb nu e nevoie de momeli când vine vorba de polen! Amândouă fetele îl consumă cu bucurie :)
N-aş fi îndrăznit să îi dau Nectariei polen dacă nu găseam recomandarea într-o carte a binecunoscutului doctor francez, Jean Valnet. Până acum n-a avut nicio reacţie alergică la grăuncioarele colorate.
Beneficiile curei cu grâu încolţit sunt nenumărate: de la îmbunătăţirea vederii până la depresii şi imunitate scăzută.
Vă invit să aflaţi mai multe despre grâul germinat de aici, iar despre polenul crud aici.
Sursa imagine

11 comentarii:

Lada cu minuni spunea...

Iulia, multumesc! Să văd unde găsim grâul!

Tandreţe spunea...

Multumesc Iulia!
Noi stim de la Valeriu Popa, din carile doamnei Nita Ibrian...Iti va fi de folos si Mariucai la fel!
Multa energie si o detoxfierea organismului...
Sanatate si multumiri pentru postarile tale interesante! Doamne ajuta!

Unknown spunea...

De unde iei graul?

Iulia spunea...

Graul il iau dintr-un magazin cu produse naturiste. E produs de firma Petras Bio. Uita-te aici:

http://www.petrasbio.ro/produse.php?pagina=2

http://www.bionatura.ro/produse_naturiste_grau-integral.html

Simona spunea...

Draga Iulia, eu am o fetita de 1 an si 2 luni, si pe cat se poate, incerc sa ii dau cat mai multe mese sanatoase pe zi (cat mai putin gatit, cat mai mult crud). Pana acum i-am dat smoothie, vlastari si germeni de cereale, fructe si legume crude, lapte din migdale cu susan, quinoa, etc. Mai nou am descoperit ca lipsa memoriei din timpul sarcinii si alaptarii se datoreaza deicitului de Omega3, asa ca incerc sa introduc in alimentatia noastra, ulei de canepa, seminte de canepa decorticate, nuci, chia, seminte si ulei de in. Uite doua site-uri cu mute informatii legate de hrana raw atat pentru mamici cat si pentru bebelusi: http://totmai.ro/
http://oliviasteer.ro/
Eu am gasit multe lucruri utile acolo. Am cumaprat si Evie's Kitchen, si incerc sa prepar cat mai multe retete sanatoase.
A... si inca ceva, pentru ca ai mentionat in postarea ta: din ce am citit, laptele de vaca este un alergen periculos, poate intretine alergii, astm, mucozitate excesiva. Cand am renuntat la consumul de lapte de vaca, am constatat ca multe din problemele mele legate de mucoase si piele, au disparut!
PS: te urmaresc cu mare drag si interes!

Anonim spunea...

Draga Iulia,
Ieri am descoperit blogul tau si il consider un dar facut de Sf Petru si Pavel pentru ca multe lucruri utile si interesante citesc pe paginile tale.As vreasa facsi eu cura cu grau incoltit dar sunt in perioada in care alaptez.Crezi ca pot sa urmez aceasta cura acum?Fetita mea are 11 luni , sa incerc sa ii dau si ei sau sa astept dupa 1 an?Tu cum ai procedat?
Toate cele bune!

Iulia spunea...

Silver, ma onoreaza aprecierile tale.
Eu am consumat grau crud fara sa ma intreb daca e contraindicat, ci dimpotriva, gandindu-ma ca bogatia de nutrienti vor contribui la un lapte mai sanatos pt. bebeblusa. I-am dat si Nectariei cam pe la 10 luni si ma pregatesc sa reincep folosirea graului incoltit, caci nu l-am folosit constant.
Sincer, nu vad niciun rau (decat daca ai avea intoleranta la gluten, dar pentru mai multe informatii intra pe site-ul Ligiei Pop.
http://ligiapop.com/category/retete-vegane-fara-foc/suc-de-grau/

Anonim spunea...

Draga Iulia,
Am urmat intocmai reteta pentru a obtine graul incoltit dar din nefericire graul a inceput sa miroase urat si nu am vazut nici un vlastar.Tu cum procedezi pentru a abtine graul incoltit sau poate cumperi germeni de grau?

Unknown spunea...

Puteti comanda polen crud pe http://polen-crud.ro

Anonim spunea...

Iulia, falicitari pentru articol :)
Buna,
Ma numesc Cristina si as adauga la acest articol cat de benefic este consumul de polen crud, miere si alte produse apicole.
Am inceput sa consum polen crud intr-un moment al vietii nefavorabil dpdvd al sanatatii.Am suferit de diferite infectii vaginale combinate sindromul polichistic.Tratament:bisturiu.Nu am acceptat ideea de a ramane fara un ovar la o varsta frageda(aveam 15 ani)si am cautat alternative de tratamente naturiste.Am tinut dieta combinata cu polen crud(administrat dimineata) si diferite tipuri de ceaiuri.Polenul se poate combina cu fructe, iaurt,ceaiuri sau chiar gol.Vreau sa va spun ca dupa aprox. o saptamana jumate de tratament de la un chist cat pumnul s-a micsorat la unul de dimensiunea unui bob de fasole, ulterior absorbindu-se complet.
Va recomand cu drag produsele apicole, fiind benefice pt diferite tipuri de afectiuni.
Azi consum polen crud de aici http://www.apiland.ro/

Sanatate multa.
“Mens sana in corpore sano”

Iulia spunea...

Hristos a inviat!
Multumim, Cristina pentru randurile trimise ! Poate ca ar fi de ajutor sa scrii cat polen luai si cum il pregateai.

Blog Archive