luni, februarie 08, 2010

Se cauta prieteni buni, prieteni rai !

Intr-o rugaciune pentru prieteni se spune cam asa: Tu insuti ne fereste de prieteni rai, iar Mariuta m-a intrebat: "Adica cum sunt rai?" Ceea ce m-a facut sa rationez astfel: daca sunt rai, atunci nu-s prieteni, daca nu-s prieteni, atunci sunt ne-prieteni. Si de aici am ajuns sa cautam exemple de prieteni si de ne-prieteni si sa discutam comportamentul care ii diferentiaza. M-am gandit la Iisus si la Lazar, in opozitie cu Iisus si Iuda Iscarioteanul, pentru ca Mariuta cunostea faptele legate de ei.
M-as bucura daca am putea adauga si alte nume la lista, asa ca sunteti bineveniti sa aduceti exemple (din Biblie si nu numai).
Asteptam cu mult interes sugestiile voastre.

2 comentarii:

Loredana spunea...

prieteni rai! da, frumos spus si fara a rani pe nimeni. prietenii rai sunt, asa cum bine ai spus, ne-prieteni si nu dusmani. sunt prieteni care nu au reusit sa fie buni pana la capat.
noi toti cred ca suntem fata de cineva, la un anume moment dat, un prieten rau. nu neaparat in sensul de tradare sau pentru ca facem fapte rele, ci pentru ca, poate nu reusim intotdeauna sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor.
un ex rapid care imi vine in minte e din poveste, Clopotica din Peter Pann. ea a fost o prietena rea care l-a tradat pe Peter la un moment dat. dar s-a corectat.

Iulia spunea...

Multumim Loredana. Am adaugat numele pe lista!

Blog Archive