duminică, octombrie 30, 2011

Uleiul de peşte, aliat al sănătăţii (III)

partea I
partea a II-a
Astăzi voi sintetiza ce am aflat despre acţiunea acizilor graşi Omega-3 asupra sistemului nervos.
  • Graviduţele şi proaspetele mămici vor fi bucuroase să afle că pot preveni depresia postnatală printr-un consum adecvat de Omega-3.
  • Cei care are au munci foarte solicitante beneficiază de ajutorul acestor acizi care conferă protecţie la stres intelectual şi fizic (în Islanda, în unele locuri de muncă, salariaţii primesc gratuit Omega-3), cresc capacitatea de concentrare, combat depresia şi oboseala cronică (atenţie mămici cu N nopţi nedormite!).
  • Omega-3 se dovedeşte de asemenea de folos în cazul deficitului de atenţie şi a hiperactivităţii, stabilizează dispoziţia şi încetineşte degradarea celulei nervoase (poate fi de ajutor în cazul bolii Alzheimer)
Întrebarea mea e dacă nu putem primi suficienţi acizi graşi din hrana vegetală: seminţe de in, cânepă, nuci etc. Am citit şi despre conversia ALA în EPA şi DHA, dar cum încă nu îmi sunt clare toate detaliile, am decis să consum ulei de peşte (am cumpărat între timp o sticlă de Omega-3 cu aromă foarte plăcută de lămâie pentru noi fetele, doar Nectaria nu e doritoare!) în paralel cu diverse alimente vegetale.

Firme Lysi susţine că produsele lor sunt din "materie de ce mai bună calitate" şi că sunt extrem de pure, fiind supuse multor analize, aşa că nu-mi rămâne decât să vă spun peste ceva vreme care sunt rezultatele testării pe noi!

Multă sănătate tuturor şi o săptămână cât mai plăcută!

1 comentarii:

Ana spunea...

La multi ani cu sanatate Nectariei pt ieri!

Blog Archive