joi, decembrie 18, 2008

Eşarfa port bebe sau de ce sunt fericiti copiii (partea a-III-a)


Beneficii ale purtatului în eşarfă pentru bebeluş

  • Purtatul bebeluşilor le satisface nevoia de bază de apropiere şi de siguranţă.
  • În cazul prematurilor, timpul care trebuia petrecut în pântecul mamei poate fi recuperat dacă sunt ţinuţi extrem de aproape de ea. Astfel, purtatul îi uneşte pe mamă şi copil şi mai mult, mai ales dacă au avut parte de mai puţină apropiere mai devreme.
  • Când e aproape de corpul dumneavoastră, bebeluşul se simte protejat şi în siguranţă. Vă simte mişcările, vă poate auzi şi mirosi. Acest lucru are efecte pozitive asupra dezvoltării fizice, motorii şi mentale.
  • Cu ajutorul eşarfei, părinţii copiilor adoptaţi le pot oferi acestora siguranţă şi sentimentul de încredere.
  • Flatulenţa şi durerea produse de colici pot fi considerabil reduse de masajul uşor produs de mişcarea în eşarfă şi de căldura corpului purtătorului.
  • Bebeluşii sunt alinaţi de legănarea uşoară, similară celei din pântecul mamei (chiar şi în cazul copiilor care plâng mult şi au colici) şi deseori adorm în timp ce sunt purtaţi.
  • Prin mişcările variate pe care le face împreună cu dumneavoastră, începând cu momentul naşterii, bebeluşul îşi exersează simţul echilibrului. Metabolismul este de asemenea stimulat.
  • Poziţia cu picioarele depărtate are efect pozitiv asupra dezvoltării şoldurilor, putând corecta postura incorectă.
  • Coloana vertebrală a bebeluşilor este din naştere rotunjită. Din acest motiv este benefic pentru dezvoltarea lor, să nu fie nevoiţi să stea întinşi drept în pat sau în cărucior. Ţesătura specială pe care o au eşarfele noastre se mulează după corpul bebeluşului şi îl susţine.
  • Bebeluşul dumneavoastră poate vedea „lumea de sus” şi capătă sentimentul că „aparţine acestei lumi mari”.

Aici găsiţi partea I şi partea a-II-a.
Fotografiile şi textul original sunt preluate de aici.
Am obţinut permisiunea de a traduce informaţiile de pe site-ul www.hoppediz.de şi mi se pare firesc să menţionez numele firmei şi calităţile pe care le au produsele dumnealor, datorită faptului că eu sunt unul dintre cei mai fericiţi posesori de eşarfă port bebe Hoppediz.

2 comentarii:

ursa spunea...

As dori sa stiu cumpot sa obtin un manual de utilizare al eserfelor pt copilasi.si eu locuiesc in cluj si vara trecuta amvazut trei mamici cu esarfa dar nu amluat date de contact......acum as dori sa ma invete cineva cum se folosesc.

Iulia spunea...

Daca vrei, iti pot xeroxa carticica mea. Daca ai un tel. fix, scrie-mi un mail (sub profil)si te sun sa vedem cum ti-o pot da. Voi incerca sa postez zilele acestea si niste link-uri care m-au ajutat si pe mine.

Blog Archive