joi, martie 26, 2009

Naşterea şi... Sf. Nectarie

Preiau o parte din mail-ul trimis de una din bunele mele vecine:

Poate ca multi stiti ca parintele (e vorba de părintele Ciprian din Haşdeu, Cluj) are in altar moaste de la Sf Ierarh Nectarie din Eghina. Inainte sa nasc l-am rugat pe parintele sa-mi aduca sfintele moaste sa ma inchin la ele si sa ma binecuvinteze sa nasc cu bine. A doua zi au inceput contracriile care au fost destul de suportabile. Am ajuns la spital la 4.40 si la ora 6 deja am nascut fara sa trebuiasca sa ma taie sau sa ma coase. Am impins doar in 3 contractii si nu a fost nici atat de dureros ca la prima nastere. O alta minune care a facut-o Sf Nectarie a fost cu Ana-Nectaria. De pe la 6 luni pana la un an jumate a crescut foarte putin, cam 1,6 kg. Dupa ce l-am rugat pe parintele sa o binecuvinteze cu sfintele moaste a crescut in 3 luni 1.3 kg. Tot pe Ana a mai ajutat-o sfantul si pe la 4 luni cand abia mai putea sa manance si sa doarma din cauza refluxului gastroesofagian. Cum incepea sa manance ii venea laptele inapoi, se ineca si incepea sa tipe. Dupa ce am dat-o cu mir de la Sf Nectarie i-a trecut in cateva zile. Asa ca apelati cu nadejde la Sfantul ca face multe minuni si il avem si fizic aproape de noi.

Altă mămică, mărturiseşte şi ea că a beneficiat de ajutorul sfântului:

Si eu subscriu. Si eu m-am rugat Sfantului Nectarie sa mijloceasca pentru mine ca sa nasc repede. Si am nascut incredibil de repede asa ca marturisesc aceasta minune care s-a intamplat si cu mine. Dar cred si ca fiecare nastere, mai ales una grea, tocmai pentru ca e grea, ca pare imposibila, e o minune.

Mai e nevoie să adaug ceva? Doar că am bucuria să le cunosc pe ambele mămici şi pe pruncuşorii lor, deci am o dovadă...palpabilă! :)

5 comentarii:

Amalia spunea...

Buna Iulia, urmaresc zilnic blogul tau (sper sa nu te superi...) si cu toate ca am mers de vreo 8 ori duminica la slujba la bisericuta din Hasdeu (de regula mergem la Catedrala) nu am stiut ca detine sfinte moaste ale Sf. Nectarie. Iti multumesc pentru aceasta informatie! Sfantul Nectarie e sfantul la care simt ca am multa evlavie si ma rog in fiecare zi icoanei sale. Stiu si eu ca are mare putere rugaciunea facuta din inima catre dansul.

Iulia spunea...

Amalia draga nu vad decat motive de bucurie, nu de suparare! Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei .... asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.

Florentina spunea...

Hristos a inviat!!!si eu ma numar printre multimea de persoane care au fost ajutate de Sfantul Nectarie. Sunt din Iasi si am auzit de existenta Sfantului de la o buna prietena de mai multi ani, din cartea rosie pe care o cunoaste toata lumea. Am citit si am recitit minunile din carte si nu se putea sa nu plang.
La jumatate de an de la casatorie am fost diagnosticata cu displazie cervicala severa, stadiul HSIL, asta inseamna ca eram la un pas de cancer de col uterin!!!eram distrusi si eu si sotul meu. Asteptam cu nerabdare colposcopia ca vedem daca este adevarat sau nu. Din pacate pentru noi, colposcopia a confirmat acest diagnostic. Trebuia sa suport o inteventie chirurgicala pe col si sa mi se trimita la Bucuresti proba cervicala pentru a se vedea daca infectia cu virusul care provoaca acest tip de cancer, respectiv HPV, este data de tulpini de virus cu risc inalt de cancer. In februarie 2009 a avut loc aceasta interventie, inainte am citit si eu si sotul meu acatistul Sfantului si am luat ulei din candela sa cu mine la spital impreuna cu acatistul si o iconita. M-am uns cu ulei atat eu cat si tocul usii de la sala unde am fost operata. Apoi a urmat anestezia si nu mai stiu nimic. M-am trezit ametita dar cu increderea in ajutorul sfantului. Am daruit cartea alba cu minunile Sfantului Nectarie doctoritei care mi-a facut anestezia. Intre timp asteptam rezultatul analizelor de la Bucuresti cat si pe cele de la anatomie patologica. Si iata minunea Sfantului: amandoua au iesit bine. Nu aveam tulpini de virus cu risc cancerigen si nici vreo forma de cancer. Am mai facut apoi o colposcopie si totul mergea normal.
In acelasi timp aveam dureri foarte puternice de coloana lombara si sacrala cu radieri in picioare. Ma durea cumplit. Am ajuns in urgente la neurochirurgie dar nu era cazul de operatie de hernie de disc. Am cerut ajutorul Sfantului si am descoperit o doamna kinetoterapeut si cu ajutorul ei am reusit sa indreptam coloana. Avem o hiperlordoza si scolioza. Am facut gimnastica medicala cateva luni si ma simt mult mai bine. Din nou Sfantul meu drag mi-a fost alaturi!am avut probleme cu colonul care s-au rezolvat tot prin rugaciune la Sfantul Nectarie.
Sunt studenta la medicina si am avut un examen destul de greu la anatomie. Inainte de examen m-am asezat in fata icoanei si i-am spus Sfantului: tu stii ca e greu...e multa materie si greu de retinut, tu stii ca eu mi-am dat silinta si am invatat cat am putut de mult...ajuta-ma sa trec cu bine! Eu imi doream sa trec cu 10. Am mers la examen si la partea practica m-am incurcat destul de mult dar il aud pe profesor spunandu-mi: nu-i nimic ca oricum iei 10!!!nimeni nu poate contesta ca este ajutorul sfantului!!!si nimeni din an nu a mai luat 10!
Am avut un medic care mi-a supravegheat sarcina pana la 5 luni dar nu m-am mai simtit in siguranta la el. L-am rugat asa pe Sfantul meu drag: Sfinte Nectarie, daca este sa raman la acest doctor ajuta-ma sa ma linistesc iar daca nu ajuta-ma sa gasesc alt doctor. Si in doua saptamani eram deja consultata de alt medic, un ginecolog credincios, care nu face avorturi, o minune de om.
Si toata sarcina nu m-a mai durut spatele decat foarte putin!!!si eu ma temeam ca din cauza coloanei nu o sa pot duce bebelusul. Analizele in cele trei trimestre de sarcina au iesit perfecte, nu am avut nici o problema cu bebelusul...acum este in prezentatie craniana si asteapta sa se nasca. Avem o fetita pe care abia asteptam sa o vedem!!!
Sunt inca multe alte minuni pe care Sfantul Nectarie le-a facut cu noi!!!in fiecare zi se intampla cate ceva frumos din partea sa. Acum il rog sa ma ajute la nastere!!!Ii cer iertare sfantului ca abia acum am reusit sa scriu!!!dar ii multumesc pentru tot ajutorul, si Maicii Domnului, Doamna Noastra, si tuturor sfintilor si ingerasului pazitor!Florentina.

Felicia spunea...

Doamne ajuta Iulia ! M-am bucurat enorm sa gasesc acest minunat blog al tau. Subscriu cele spuse de tine despre minunile Sf. Nectarie.
Si eu am fost la parintele Ciprian si m-am rugat la moaste,iar in timpul travliului m-am rugat din acatistul sau. Nu mai stiu daca am reusit sa termin acatistul cert este ca am nascut repede (4 ore jumatate de la prima contractie) o fetita maricica de 3600g si 57 de cm fara taietura.O fosta eleva de a ta de acum vreo 12 ani(lectii de engleza in particular)

Blog Archive