marți, mai 26, 2009

Munte, brazi, soare
Altfel spus de joi pana sambata am petrecut cateva zile minunate, alaturi de Mariuta si vecina noastra cu bebelusa ei care au o cabanuta la Baisoara, la vreo ora de mers cu masina de locul unde stam noi. Datorita lor am avut ocazia sa vedem locuri minunate, sa respiram aer de munte, sa bem apa de izvor, sa mancam muguri de brad si sa facem o baie de soare si arome de neuitat! Imposibil sa nu mergi descult


si sa nu culegi...."hupida", o noua specie de flori, descoperita de Mariuta!


Seara, dupa o cina simpla, dar absolut delicioasa (!) un ceai din mladite de afine culese din spatele cabanei,


iar la plecare o poza cu minunatele flori "Nu-ma-uita"...

Ce vedeam de la geamul camerei unde am dormit:

nu pot reda si mirosurile sau cantecele pasarilor...
La intoarcere am poposit la tanti Cornelia, la care Mariuta s-a simtit ca acasa de cum am intrat pe poarta si de la gainile careia am mancat niste oua care chiar aveau gust de oua (!). Tot dumneai ne-a facut rost de lapte, din care am baut chiar nefiert cu muesli... O adevarata delicatesa!Se cuvine sa-l mentionam si pe Rex, unul dintre cei mai prietenosi caini din cati am intalnit vreodata!


Iar acasa...am ramas cu amintirile, cetina de brad culeasa pentru baia Mariutei si cu siropul de brad care acum sta la macerat! Iata reteta:

Intr-un borcan de sticla sau, mai bine, intr-un vas de lut cu capac se pun alternativ un strat de muguri de brad, un strat de miere (fiecare cu grosime de aproximativ doua degete), pana se ajunge la gura recipientului, unde se pune ultimul strat de miere. Se inchide ermetic vasul si se lasa la intuneric si racoare sau ingropat in pamant vreme de patru-opt saptamani. Dupa trecerea acestui interval, se filtreaza continutul, iar siropul obtinut se trage in sticle inchise la culoare.3 comentarii:

Alinadel spunea...

Ce bine ca ai postat reteta! si noi facem sirop de brad "la rece" dar cu zahar, cu miere e mai sanatos!
Frumoasa descriere a atmosferei din Baisoara...

Irina spunea...

ce frumooos!

Iulia spunea...

Adela de-abia astept siropul! Miroase minunat deja...
Descrierea mea e palida in comparatie cu frumusetile pe care le-am vazut!
Irina, ma bucur ca iti plac cele vazute. Gravidutele trebuie sa se "umple" de lucruri frumoase:)!