miercuri, octombrie 29, 2008

Carti pentru copii si parinti



Promisesem Irinei ca voi scrie ce carti citim impreuna cu Mariuta. Aceasta din imagine e o poveste despre 2 castori care planteaza cateva boabe de fasole intr-un ghiveci si asteapta cu nerabdare rezultatul. Dupa cum ati ghicit probabil, rezultatul e unul cat se poate de frumos si util: fasolea incolteste, spre mirarea si bucuria castorului mic si in scurt timp cei doi au facut rost de o masa copioasa. Ma rog...timpul trece repede in povesti!
Ce am invatat noi din poveste:

1. Punem boabe/seminte in pamant si, cu ajutorul Domnului, ele dau nastere unor plante noi, care ne incanta si ne sunt utile.
2. Aparitia unei noi vieti e un continuu prilej de uimire (castorul mic e extrem de entuziasmat de primele frunzulite).
3. Putem sa ne procuram si singuri mancarea (cel putin uneori), fara sa depindem de magazin; adica suntem incurajati sa ne descurcam si singuri, sa nu fim doar niste consumatori pasivi.
4. Mai e nevoie sa adaug bucuria de a intra in contact direct cu natura?

Dupa ce ne vom intoarce din vacanta vom planta si noi ceva, pentru ca Mariuta sa poata sa se bucure pe deplin de miracolul aparitiei si dezvoltarii vietii.
O precizare importanta: aceasta carte e imprumutata de la British Council, o institutie pe care iubitorii de engleza o gasesc in cateva orase din Romania. Mai nou, am remarcat ca aduc din ce in ce mai multe carti pentru copii (inclusiv DVD-uri cu cantece, desene animate, si tot felul de activitati), carti care au o grafica superba si un continut pe masura. In plus, va puteti exersa putin engleza...

0 comentarii:

Blog Archive